Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Σκοπός η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στο σχολείο των συνομηλίκων τους


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
15:52
26/12/2013
Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
loading

Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης με τα αντίστοιχα Κέντρα Υποστήριξής τους ίδρυσε το Υπουργείο Παιδείας με το ΦΕΚ 3262 20/12/2013.

Κάθε ΣΔΕΥ έχει σκοπό: α) την προώθηση της συνεργασίας, το συντονισμό του έργου των σχολικών μονάδων και την ενδυνάμωσή τους στην ανταπόκριση στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών τους, β) στην ένταξη και συμπερίληψη των μαθητών με αναπηρία στο σχολείο των συνομηλίκων τους και γ) στην υποστήριξη των Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ), της παράλληλης στήριξης – συνεκπαίδευσης και των μαθητών τους οποίους εφαρμόζεται κατ’ οίκον διδασκαλία.

Κάθε ΣΔΕΥ όπως προαναφέρθηκε συντονίζει τις σχολικές μονάδες μέλη του ώστε να εντάσσουν και να ενισχύουν τους μαθητές με αναπηρία.

Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α' Αθήνας ιδρύθηκαν 8 ΣΔΕΥ που έχουν ως μέλη τους 68 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη Β' Αθήνας δημιουργήθηκαν 9 ΣΔΕΥ και στη Γ' Αθήνας 10 ΣΔΕΥ. Σε άλλες περιοχές είχαμε τα ακόλουθα ΣΔΕΥ. Στη Δ' Αθήνας 8, στην Ανατολική Αττική 10, στη Δυτική Αττική 6 και στον Πειραιά 13.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει