Οι Πρόσκοποι διοργανώνουν Πανελλήνιο Open Days, με τίτλο «Γίνε Πρόσκοπος» την εβδομάδα 15-23 Οκτωβρίου και σας προσκαλούν να γνωρίσετε την μεγαλύτερη εθελοντική παιδαγωγική κίνηση για νέους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι Πρόσκοποι σε πάνω από 350 σημεία της Ελλάδας περιμένουν παιδιά και νέους να γνωρίσουν τι σημαίνει να είσαι Πρόσκοπος.

Προσκοπικά παιχνίδια και δραστηριότητες σας περιμένουν για να πάρετε μια γεύση από Περιπέτεια! Προσφορά! Φύση! Φιλία! Παιχνίδι! Ομαδικότητα! Εμπειρίες!

Εάν θέλεις κι εσύ να «Γίνεις Πρόσκοπος», αναζήτησε το Προσκοπικό Σύστημα της περιοχής σου μέσα από τη λίστα που θα βρεις στο site gineproskopos.gr και επικοινώνησε με τον υπεύθυνο, ο οποίος θα σε ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες της δράσης (ώρες πραγματοποίησης, πρόγραμμα κ.λπ.).

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμμετέχει στον Παγκόσμιο Οργανισμό της Προσκοπικής Κίνησης, με εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση φυλής, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία, στην οποία περιλαμβάνονται η υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, η αυτενέργεια και η αυτό-εκπαίδευση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 20.000 μέλη σε όλη τη χώρα. Το Σ.Ε.Π. που ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη κι από τότε έχει αδιάλειπτη παρουσία και συστηματική προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις προκρίνοντας την ενεργό συμμετοχή και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.