«Φωτιά» παίρνει η τιμή της βενζίνης. Την ώρα που οι καταναλωτές δοκιμάζονται διαρκώς με τους βασικούς μισθούς τους να μειώνονται και τις καθημερινές τους απαιτήσεις να αυξάνονται, προστίθεται ένα ακόμη πρόβλημα στο καθημερινό τους – «τρύπιο» πια- πορτοφόλι. Η άνοδος της τιμής πώλησης της βενζίνης.

Οι οδηγοί καταγγέλλουν την αισχροκέρδεια που επικρατεί στο χώρο αυτό και οι πρατηριούχοι που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με εκατοντάδες διαμαρτυρίες πολιτών, ρίχνουν την ευθύνη στα διυλιστήρια.

«Εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα από την πώληση καυσίμων» λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης. Για να συνεχίσει: «Τα διυλιστήρια πουλάνε σε εμάς τη βενζίνη με αύξηση 0,095 ευρώ και εμείς με αύξηση 0,075 ευρώ. Οπότε εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα».

Το θέμα όμως είναι ότι βγαίνουν χαμένοι οι πολίτες οι οποίοι βλέπουν τα έξοδά τους να αυξάνονται καθημερινά. Φανταστείτε ότι όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά τους, χρειάζονται τουλάχιστον 40 ευρώ την εβδομάδα μόνο για τη βενζίνη.

Και πού να συμπεριληφθούν και τα υπόλοιπα έξοδά τους; Κι αν ακριβύνει η διεθνής τιμή, όπως παραδέχεται ο κ. Κιούσης, θα ακριβύνει περισσότερο και η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, η οποία πωλείται προς 1,60 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα και στην επαρχία ξεπερνά το παραπάνω ποσό.