Χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων φτάνουν κάθε χρόνο στα ΕΛΤΑ με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη. Τα μικρότερα παιδιά ζητούν το αγαπημένο τους παιχνίδι, κάποια μεγαλύτερα αμφισβητούν την ύπαρξη του, ενώ άλλα δεν επιθυμούν υλικά αγαθά, αλλά θέλουν να υπάρχει ειρήνη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.

Μία επιλογή των γραμμάτων αυτών συγκέντρωσαν τα ΕΛΤΑ διαμορφώνοντας ένα λεύκωμα με τίτλο «Αϊ Βασίλης».

«Άγιε μου Βασίλη, θέλω μια μεγάλη χάρη. Το βράδυ, στην προσευχή σου να παρακαλέσεις τον Θεούλη να μου χαρίσει ένα αδελφάκι γιατί νιώθω τόσο μόνη. Εγώ προσεύχομαι, αλλά τίποτα. Μήπως η δική σου προσευχούλα ακουστεί. Σ’ αγαπώ πολύ και σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις», τού γράφει ένα κοριτσάκι.

«Φέτος δεν ήμουν τόσο καλό παιδί. Από σένα θέλω να υπάρχει ειρήνη κι ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Για μένα θέλω ένα άρωμα (με απαλή μυρωδιά), ένα κολιέ από κρύσταλλο και χάντρες για τα νύχια. Ξέρω πως είναι πολλά. Αν μπορείς να μου τα φέρεις», ζητάει στο γράμμα της ένα άλλο κοριτσάκι.

Το λεύκωμα κυκλοφορεί από σήμερα στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ. Μέσα, περιλαμβάνει, εκτός από τα γράμματα των παιδιών, τέσσερα αυτοκόλλητα γραμματόσημα της αναμνηστικής σειράς «Χριστούγεννα», δύο φακέλους κι επιστολόχαρτα για να σταλεί νέο γράμμα στον Άγιο Βασίλη.