Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο, προκαλεί η είδηση της απώλειας της ηθοποιού Ντίνα Κώνστα, η οποία πέθανε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 3 Ιουλίου.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος με ανάρτηση που έκανε στο Facebook ανέφερε το εξής:

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο ! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαια ηθοποιός, η αγωνιστρια δημοκράτισσα, η αστειρευτη χοουμοριστα, η πολυτάλαντη συναδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.. Ντινακι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ».

Σημειώνεται, ότι πριν λίγο καιρό, δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» ανέφερε πως η Ντίνα Κώνστα έπασχε από άνοια και ότι βρισκόταν σε ίδρυμα για ηλικιωμένους, εντός Αθηνών.

Η λαμπερή πορεία της Ντίνα Κώνστα

Η Ντίνα Κώνστα είχε μια πλούσια πορεία στο θέατρο, όμως απογειώθηκε από την συμμετοχή στη σειρά «Δύο Ξένοι», όπου ενσάρκωσε την Ντένη Μαρκορά και αμέσως κατέκτησε την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού, τόσο με τις υποκριτικές της ικανότητες, όσο με τις φαρμακερές ατάκες της.

Η ίδια αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Μάλιστα, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας», με αποκορύφωμα την συμμετοχή στους «Δύο Ξένους».

Επίσης, πολλές φορές είχε εκφράσει ανοιχτά τις πολιτικές της απόψεις, ενώ έβαλε υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999, στις βουλευτικές εκλογές του 2000, και στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Σημειώνεται, πως δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου, ενώ είχε δηλώσει ότι έγινε ηθοποιός γιατί ήταν αυτοκαταστροφικό άτομο.

Η συγκινητική αναφορά για την δολοφονία Σεργιανόπουλου

Στις 5 Ιουνίου του 2018 είχαν συμπληρωθεί δέκα χρόνια από την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο οποίος είχε υποδυθεί τον γιο της Ντένης Μαρκορά στους «Δύο Ξένους».

Η αγαπημένη ηθοποιός με αφορμή την τότε επέτειο των δέκα ετών από το στυγερό έγκλημα, είχε αναφερθεί με γλυκιά λόγια τον συνάδελφο της, τονίζοντας ότι θρήνησε την απώλεια του, σαν να είχε χάσει δικό της παιδί.

Έτσι, σε δηλώσεις που είχε κάνει στην εφημερίδα Espresso, είχε δηλώσει «μη μου θυμίζετε εκείνη την περίοδο καθόλου!» και είχε συμπληρώσει ότι βίωσε τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου σαν να ήταν πραγματικό της παιδί.

Η συγκλονιστική ερμηνεία ως Σωτηρία Μπέλλου

Η Ντίνα Κώνστα το 2009 πρωταγωνίστησε στην παράσταση « η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» που αφορούσε την ζωή της Σωτηρία Μπέλλου και χάρισε μια εκπληκτική ερμηνεία, με το κοινό να την αποθεώνει.

Μάλιστα, σε σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει, ανέφερε πως είχε ένα πάθος και επρόκειτο για το τσιγάρο, ενώ σε σχετικές δηλώσεις που είχε παραχωρήσει, είχε κάνει ειδική μνεία στα νέα παιδιά και ιδιαίτερα στο χώρο του θεάτρου.

«Όλοι στο θέατρο έχουμε δουλέψει τζάμπα, αλλά δεν κάνουμε αυτό που κάνουν τα παιδιά τώρα. Χωρίς λεφτά, με δανεικά, φτιάχνουν κάτι, τολμούν», είπε υποστηρίξει και προσθέσει πως είχε τι θα πει κρίση, αφού, όπως είχε πει, δούλεψε κάποιες φορές, χωρίς να πληρώνεται αλλά σε καμία περίπτωση, όπως γίνεται στις μέρες μας.