Μοναδική λύση για την εξεύρεση διεξόδου στο πρόβλημα που έχει προκληθεί με τα σκουπίδια, είναι να υπάρξει διετής μεταβατική περίοδος για τις προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας, εκτιμά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Διαφορετικά, σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, το αδιέξοδο που υπάρχει στην Αττική θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα, και οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα ζήσουν σκηνές παρόμοιες με αυτές που ζουν οι κάτοικοι της Νάπολη, όπου τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται στους δρόμους.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει ότι «η αδιαλλαξία του αρμόδιου υπουργού, οδήγησε σήμερα στο αδιέξοδο που θα επεκταθεί σ’ ολόκληρη τη χώρα. Μόνη λύση, η έγκριση επείγουσας τροπολογίας, προκειμένου τουλάχιστον για δύο χρόνια να ισχύσει το καθεστώς για τις προσλήψεις, προ του νόμου Ραγκούση και βεβαίως στη συνέχεια η άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στην καθαριότητα (λόγοι Δημόσιας Υγείας) και στους παιδικούς σταθμούς (κατά τη φύλαξη των παιδιών υπάρχει και εκπαιδευτική δραστηριότητα).

Διαφορετικά το πρόβλημα θα διογκώνεται συνεχώς. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο ΑΣΕΠ είναι έτοιμοι για ανάρτηση κατάλογοι δύο διαγωνισμών του Δήμου Αθηναίων , τόσο για το Δήμο και την καθαριότητα(300 άτομα) όσο και για τους παιδικούς σταθμούς (περίπου 300 άτομα), αλλά λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων κατ’ εντολή της τρόικας, στην ουσία είναι δύο «νεκροί» διαγωνισμοί.

Τέλος για μια ακόμη φορά κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού στην Αττική, σε ότι αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».