Ε«Τρέχουν και δεν φτάνουν» οι αγρότες της Μαγνησίας καθώς στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την ανανέωση των αδειών των γεωτρήσεών τους, κάτι που αν δεν κάνουν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο από 20 έως και 200 ευρώ!

Σε μείζον πρόβλημα για τους παραγωγούς της Μαγνησίας και ειδικά των περιοχών Βελεστίνου, Στεφανοβικείου και Ριζομύλου, όπου και υπάρχει πληθώρα γεωτρήσεων -εκτιμάται ότι βρίσκονται πάνω από 3.500 τέτοιες γεωτρήσεις στην περιοχή- έχει μετατραπεί η ανανέωση των αδειών χρήσης νερού των παλαιών αρδευτικών γεωτρήσεων.

Οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να ανανεώσουν τις άδειές τους, καθώς αυτή συνδέθηκε από την τρέχουσα περίοδο με τη χορήγηση των πάσης φύσεως αγροτικών ενισχύσεων (επιδοτήσεων) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Να αναφερθεί πως το μέτρο ισχύει για όσους αγρότες έχουν γεωτρήσεις από το 1989 και μέχρι το 2006, καθώς για τις γεωτρήσεις που δημιουργήθηκαν έως το 1989 θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Πρέπει να επισημανθεί ότι από το 2006 μέχρι σήμερα δεν δίνονται νέες άδειες γεωτρήσεων.

Πηγή: taxydromos.gr