Τρεις τραυματίες από αναταράξεις

Δυο επιβάτες και μια αεροσυνοδός – Εξήλθαν από το νοσοκομείο


ΕΛΛΑΔΑ
22:22
07/03/2015
Τρεις τραυματίες από αναταράξεις
3
loading

Δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά, εξ αιτίας ισχυρών αναταράξεων, στις οποίες έπεσε αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση 829 της Aegean, από Ζυρίχη προς Αθήνα.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, προσγειώθηκε κανονικά στις 14.37, στην Αθήνα και στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο προληπτικό έλεγχο της υγείας τους. Οι τραυματίες, είναι καλά στην υγεία τους, και εξήλθαν από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αegean το συμβάν συνέβη όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σταθερά στα 35.000 πόδια στην περιοχή του Σπλίτ στην Κροατία. Κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος του φαγητού υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό,χωρίς προειδοποίηση, για περίπου 5- 7 δευτερόλεπτα.

Ο κυβερνήτης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν και από τα 37.000 κατέβηκε στα 35.000 πόδια, λόγω ελαφρών αναταράξεων στο ύψος αυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και βασιζόμενος στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για την αποφυγή αναταράξεων.

«Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα, χωρίς προβλήματα, όπου ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση», καταλήγει η ανακοίνωση της Aegean.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Lefteris Scordos

  πομολα!!!! μη σου τύχει...

 2. avatar Panthro

  ζώνες πάντα....

  1. avatar Ειδικός σε τέτοια θέματα …

   Αυτό να γίνει μάθημα για ορισμένους άνετους που κάνουν βόλτες πάνω κάτω,και φυσικά δεν βλέπουν την ώρα να λύσουν την ζώνη ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει