Άναψαν τα αίματα σήμερα το πρωί στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της κατάληψης των ταμείων του νοσοκομείου από τους γιατρούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επιβολή εισιτηρίου, ύψους 3 ευρώ, στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστιανόπουλος έδωσε εντολή να μη σφραγίζονται τα παραπεμπτικά για εξετάσεις για τις οποίες δεν έχουν πληρώσει οι πολίτες και απομάκρυνε τις σφραγίδες από τα ταμεία.

Στη συνέχεια οι γιατροί κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει την Εβδομάδα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Υγεία και ότι παραβιάζει τον όρκο του Ιπποκράτη. Ζήτησαν να παραδώσει τις σφραγίδες και να υπογράψει εντολή να γίνονται δωρεάν εξετάσεις.

Ο κ. Χριστιανόπουλος αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις και δήλωσε: «Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό τον τρόπο που θέλουν να μου επιβάλουν οι γιατροί της ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης) και δεν είναι δημοκρατία αυτό που θέλουν να επιβάλουν. Είμαι υπέρμαχος της υγείας και γι’ αυτό ακριβώς ήρθα και ανέλαβα αυτή τη θέση και θέλω να προσφέρω. Σέβομαι τη γνώμη τους, αλλά δεν μπορούν να την επιβάλουν με αυτό τον τρόπο».

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτης ανέφερε ότι αρχικά έγινε κατάληψη του εισπρακτικού μηχανισμού του Ιπποκρατείου, αλλά επειδή με εντολή του διοικητή έφυγαν οι υπάλληλοι παίρνοντας μαζί τους τις σφραγίδες, άρχισαν να οι γιατροί να σφραγίζουν τα παραπεμπτικά με τη σφραγίδα της ΕΝΙΘ και να γράφουν χειρόγραφα το «εγκρίνεται».