Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Skills for Export Readiness” που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, για στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ. Πρόκειται για την πρώτη από τις κοινές πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν οι δύο φορείς στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει για την ενίσχυση της επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας τους. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 45 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις επιπτώσεις του COVID-19 στις εξαγωγές,  ενώ παρουσιάσεις   case studies  έγιναν από  στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και στρατηγικές του εξαγωγικού εμπορίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ανάπτυξη από τους  συμμετέχοντες ενός  ολοκληρωμένου Στρατηγικού Πλάνου Εξαγωγών ενός προϊόντος της επιχείρησής τους.  

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση για το πρόγραμμα “Skills for Export Readiness”, που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών με την Ελληνοαμερικανική Ένωση στις 21/7/2021.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Τετάρτη 21/7/2021 παρουσιάστηκαν τα τρία πλάνα στρατηγικής που ξεχώρισαν από τα στελέχη των εταιρειών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν τα πλάνα που ανέπτυξαν στελέχη  από τις εταιρίες ΣΙΔΕΝΟΡ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και Votaniche. 

Σε δηλώσεις τους  τα στελέχη που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Skills for Export Readiness”, επισήμαναν ότι το πρόγραμμα βελτίωσε σημαντικά τις δεξιότητές τους και θα συμβάλλει στη βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων των επιχειρήσεων τους.