Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι, επικύρωσε ομόφωνα την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για τριήμερη προειδοποιητική αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Η τριήμερη αποχή, που αποφασίσθηκε μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αρχίζει, αύριο, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και θα διαρκέσει ως και την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Την απόφαση για αποχή έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε εκτάκτως το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Συντονιστικής, το εν λόγω νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις βλαπτικές για τη κοινωνία και τους δικηγόρους. Η προώθηση του δε, στη Βουλή, έγινε παρά την δημοσίως εκφρασμένη εδώ και καιρό, κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος, των Δικαστών και του συνόλου του νομικού κόσμου της χώρας.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε επίσης την έκτατη σύγκληση την Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΔΣΑ στην Αθήνα, προκειμένου να καθορισθεί η περαιτέρω στάση του Δικηγορικού Σώματος.