Τα επαγγέλματα με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα είναι λίγα. Ίσως να λέγαμε ότι μετριούνται και στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ανάμεσα τους και ένα που δεν ακούγεται τόσο πολύ. Το οποίο όμως εξασφαλίζει πολλές προοπτικές εργασίας και μάλιστα με υψηλούς μισθούς. Πρόκειται για τον Τεχνικό Αυτοματισμών. Μια ειδικότητα για την οποία υπάρχει ζήτηση από αμέτρητες επιχειρήσεις. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε μεγάλες εταιρείες. Εξίσου μεγάλη ανάγκη για τεχνικούς αυτοματισμών έχουν και οι βιοτεχνίες όπως βέβαια και κάθε επιχείρηση που χρησιμοποιεί εξειδικευμένα μηχανήματα.

Βέβαια, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν έχουν όλοι οι τεχνικοί αυτοματισμού τις ίδιες ευκαιρίες για δουλειά. Μια ειδικότητα από μόνη της δεν λέει πολλά πράγματα. Αυτό που παίζει πραγματικά ρόλο είναι το επίπεδο σπουδών, η άρτια επαγγελματική κατάρτιση και φυσικά οι εταιρείες στις οποίες έχει κάνει πρακτική ο απόφοιτος.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το, κρατικά αναγνωρισμένο, πτυχίο Τεχνικού Αυτοματισμών της ΚΟΡΕΛΚΟ είναι τόσο περιζήτητο. Γιατί αποτελεί το σίγουρο διαβατήριο του απόφοιτου στην αγορά εργασίας. 

Τόσο οι συνάδελφοι του όσο και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι ο πτυχιούχος Τεχνικών Αυτοματισμού της ΚΟΡΕΛΚΟ είναι ένας επαγγελματίας που μπορούν να εμπιστευτούν. Όχι μόνο για τις γνώσεις του αλλά και για την εμπειρία που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης.

Ο απόφοιτος της ΚΟΡΕΛΚΟ μπορεί να εργαστεί σε κάθε εταιρεία που κατασκευάζει, προμηθεύει ή συντηρεί εγκαταστάσεις αυτοματισμών, κλιματισμού, πυροπροστασίας κλπ. 

Επιπλέον μπορεί να δραστηριοποιηθεί και στην διαχείριση αερίων και υγρών καυσίμων, την πυροπροστασία, την εγκατάσταση κλιματισμού αλλά και την επεξεργασία λυμάτων επιχειρήσεων.

Παράλληλα οι κάτοχοι του πτυχίου της ΚΟΡΕΛΚΟ έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και ως υπάλληλοι ή να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες που έχουν αυτοματοποιημένη παραγωγή. Π.χ. στον τομέα της μεταποίησης.Το αναγνωρισμένο κρατικό δίπλωμα που προσφέρει η ΚΟΡΕΛΚΟ, είναι το διαβατήριο για σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Δεδομένου ότι το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΚΟΡΕΛΚΟ αναγνωρίζεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 – Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α), οι διπλωματούχοι της ΚΟΡΕΛΚΟ μπορούν να εργαστούν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα οι απόφοιτοι της ΚΟΡΕΛΚΟ έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν και στον δημόσιο τομέα (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01). Και μάλιστα μοριοδοτούνται με 150 μονάδες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Αν αγαπάς την τεχνολογία, αν αναζητάς μια καριέρα με υψηλές απολαβές, αν θέλεις σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, τότε τα πράγματα είναι απλά:

Σπούδασε κι εσύ Τεχνικός Αυτοματισμών στην ΚΟΡΕΛΚΟ!

Για περισσότερες πληροφορίες, εκδήλωσε ενδιαφέρον εδώ.