Συνάντηση με την Ιρλανδή νομπελίστα Ειρήνης (1976), Μορίντ Μαγκουάιρ, είχε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών ο υφυπουργός, Κυριάκος Γεροντόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας, προσκεκλημένη του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γεροντόπουλος ενημερώθηκε από την κ. Μαγκουάιρ για τη δράση της υπέρ της ειρήνης και τις αποστολές που έχει πραγματοποιήσει στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Γάζα και τη Συρία.

Ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε τόσο στο Κυπριακό, ως προς την ανάγκη επίλυσής του στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, όσο και στο Παλαιστινιακό, το οποίο αποτελεί, κατά κοινή παραδοχή, το πρόβλημα-κλειδί για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Γεροντόπουλος ενημέρωσε την κ. Μαγκουάιρ για τη συνάντηση που είχε στον Έβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Θράκη, και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπέρ της ειρήνης και του διαθρησκειακού διαλόγου.

Την Ιρλανδή νομπελίστα συνόδευαν ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ, Πάνος Τριγάζης και τα μέλη της οργάνωσης, Κωνσταντίνος Καλαμβοκίδης και Άλκης Φαρμάκης.