Προγραμματική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 525.000 ευρώ, για την αναβάθμιση των υποδομών έξι χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας (Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης), υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και των δήμων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας.

«Το ΥΜΑΘ έχει κάνει την προμελέτη αντιμετώπισης σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς, έγινε ο απαραίτητος προσυμβατικός έλεγχος και τώρα, οι αντίστοιχοι δήμοι αναλαμβάνουν να εκπονήσουν την οριστική μελέτη» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός.

Ο υπουργός επισήμανε ότι, την εποπτεία του έργου θα έχει τριμελής επιτροπή και υπογράμμισε ότι, «με παρέμβαση του πρωθυπουργού βρέθηκαν τα κονδύλια που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη σύμβαση με άλλους έξι δήμους».

Την ικανοποίησή τους για την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης για την αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών που βρίσκονται στα όρια των δήμων τους, εξέφρασαν οι τέσσερις δήμαρχοι (Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης).