Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα νότια πελάγη. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου, βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, με περισσότερα φαινόμενα στα ανατολικά και βόρεια. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στην Ήπειρο από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.