«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα» επανέλαβε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης κατά τις δηλώσεις του σε διεθνή ΜΜΕ στο Λονδίνο, όπου διεξάγεται η διεθνής τουριστική έκθεση WTM.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι «όσα γεγονότα κάνουν το γύρο του κόσμου, αφορούν μόνο ένα πολύ μικρό γεωγραφικό χώρο και προέρχονται από λίγα πάντα άτομα. Σε κάθε περίπτωση δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των ξένων τουριστών, απαντώντας έτσι και στο σκέλος της τρομοκρατίας».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της WTM, ο υφυπουργός Τουρισμού στάθηκε στη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού που στόχο έχει την διάχυση της τουριστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 52 εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα που λαμβάνει η ελληνική τουριστική ηγεσία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς σε διαζώσης επικοινωνία του υφυπουργού με εκπροσώπους των μεγάλων Tour Operator’s Tui και Thomas Cook επισημάνθηκε ότι καταρχήν δεν θα μειώσουν για το 2011 τις θέσεις με προορισμό την Ελλάδα.