Βροχές ή χιονόνερο σε μεγάλο τμήμα της χώρας, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα κεντρικά, ισχυροί άνεμοι και σταδιακά θυελλώδεις στο Βόρειο Αιγαίο, θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της κεντρικής, δυτικής και νότιας χώρας, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα βόρεια και βαθμιαία σε περιοχές της κεντρικής χώρας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην Κρήτη και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών σε Κρήτη και Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 1 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 8 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 19 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θυελλώδεις 8 μποφόρ, στο Κεντρικό Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.