Σήμερα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το μεσημέρι. Θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι πολύ τοπικά, πρόσκαιρα και ασθενή. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 18, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 10 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 8 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς. Σημειώνεται ότι στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.