Στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων για τις 19 και 20 Ιουνίου συμμετέχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ. Όπως χθες, έτσι και σήμερα, αυτή την ώρα συγκεντρώνονται στο κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου, το οποίο πρόκειται συμβολικά να αποκλείσουν.

Κατά την διάρκεια κινητοποίησης την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΠΘ, Γιάννης Κουρμούλης, ενημέρωσε τη Σύγκλητο του ιδρύματος ότι, σύμφωνα με την προκήρυξη για επαναπρόσληψη 600 υπαλλήλων, προβλέπονται για το ΑΠΘ 84 θέσεις, ενώ το σύνολο των διαθέσιμων του ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι 140 άτομα.

Η Σύγκλητος συζήτησε το θέμα της ένταξης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ του ΑΠΘ σε θέσεις κατηγορίας ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό), στο οποίο δεν φάνηκε να συναινεί, καθώς επίσης και την ένταξη προσωπικού ΕΤΕΠ στην κατηγορία ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό).

Οι υπάλληλοι με τις νέες κινητοποιήσεις ζητούν να μην απολυθεί κανείς και να βρεθούν θέσεις για όλους τους διαθέσιμους, μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας.

Πηγή: thestival.gr