Βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Καταιγίδες στα νοτιοανατολικά τμήματα και χιόνια σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά, πλην των δυτικών. Βροχές θα σημειωθούν σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Ανατολική Στερεά Ελλάδα οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές άνω των 1200 μέτρων της Θράκης και της Μακεδονίας καθώς και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 16, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 9 έως 15, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 8 έως 18, στην Δυτική Πελοπόννησο από 12 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 15, στις Κυκλάδες από 14 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 20 και στην Κρήτη 12 έως 18.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ θα γίνουν από το απόγευμα μεταβαλλόμενοι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.