Απεργεί και σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με τους εκπαιδευτικούς να αντιδρούν, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, στις απολύσεις, καθώς αύριο λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.

Χθες ομάδα εκπαιδευτικών κατέλαβε το πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι. Η κατάληψη έληξε στις 23:00 μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα. Το μεσημέρι είχε επικρατήσει ένταση με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους που είχαν φτάσει στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη με την πορεία της ΑΔΕΔΥ.

«Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει την αναλγησία των υπουργών Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι οποίοι οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας που αθετεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Καταγγέλλουμε και τους δύο Υπουργούς οι οποίοι κρύβονται αυτές τις ημέρες από την ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι ακόμα και τις συναντήσεις που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν» αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της.