Δικογραφία σε βάρος τριών μελών εθελοντικής οργάνωσης που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. «για σωρεία διάπραξης ποινικών αδικημάτων».

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να αποσπάσουν, με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών, από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Εμπλεκόμενος είναι ο πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης, Νίκος Σαχινίδης, η σύζυγός του και ένα ακόμη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος, Νίκος Σαχινίδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις για το τι πραγματικά έχει συμβεί. «Είμαστε σύλλογος, δεν είμαστε ΜΚΟ. Δεν παίρναμε λεφτά από το κράτος. Παίρναμε από τους δήμους μετά από ένα πρωτόκολλο συνεργασίας», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Εμείς νομίμως λέμε ότι μπορούμε να δημιουργούμε εθελοντικούς σταθμούς. Δεν πληρωνόμαστε. Ποιος είπε ότι πληρωνόμαστε;».

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουσερίου, Γ. Αντωνόγλου Κασαβέτης, ο οποίος εξαπέλυσε κατηγορώ στον πρόεδρο, Νίκο Σαχινίδη.

Φυσικά, μόλις εκείνος άκουσε ότι θα παρέμβει ο δήμαρχος άρχισε να λέει, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπαδάκη. «Αυτό είναι δολοφονία, δε με αφήσατε να μιλήσω. Με καταδικάζει εις θάνατον. Δεν με αφήνει να μιλήσω».

Ο κ. Αντωνόγλου-Κασαβέτης πάντως υποστήριξε ότι: «Πληρώσαμε. Υπάρχουν τιμολόγια. Το συμφωνητικό προέβλεπε την πληρωμή 3.000 ευρώ. Το τιμολόγιο δεν ήταν θεωρημένο», είπε. Και πρόσθεσε: «Όταν ανέλαβα με επισκέφθηκε μια ομάδα, τους δέχθηκα γιατί ήταν εθελοντές.

Στη συνέχεια με επισκέφθηκε ο πρόεδρος και μου είπε ότι θέλει να του καταβάλλουμε 30.000 ευρώ για την αντιπυρική περίοδο. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν και σε επισκευές και σε αγορές μηχανημάτων, είπε, λέγοντας ότι 8.000 ευρώ από το παραπάνω ποσό θα μπορούσαν να δοθούν για να προμηθευόμαστε βενζίνη», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Και κατέληξε: «Εγώ αρνήθηκα και άρχισε ένας άθλιος πόλεμος».

Πάντως, ο Νίκος Σαχινίδης προσπαθούσε να μιλήσει αλλά δεχόταν καταιγισμό ερωτήσεων και γι’ αυτό φώναζε ότι: «κ. Παπαδάκη με εκτελείτε τηλεοπτικά».