Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Τρίτη 1 Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Έως 7 μποφόρ στα ανοικτά του Θερμαϊκού και έως 6 μποφόρ στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο έως το πρωί στο Αιγαίο οι οποίες στη συνέχεια θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά και θα ενισχυθούν. Χαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως το πρωί και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 27, στη Θεσσαλία από 13 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 23 και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 (στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά έως 7 μποφόρ), από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι άνεμοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ.