Το πανό που ανήρτησαν γιατροί, υγειονομικό προσωπικό και άλλοι εργαζόμενοι, στην είσοδο του ΙΚΑ στην αχαϊκή πρωτεύουσα, είναι χαρακτηριστικό. «Πωλείται, πληροφορίες Άδωνις Γεωργιάδης».

Από χθες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι οποίες κλιμακώνονται και θα διαρκέσουν σε πρώτη φάση μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ από σήμερα σε απεργία κατεβαίνουν και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί του ΙΚΑ Πάτρας απεργούν από χθες. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες από εκπροσώπους φορέων υγείας, επισημάνθηκε η τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ιατρών – ΕΟΠΥΥ Πάτρας Απόστολος Σωτηρούδης έκανε λόγο για «κύκνειο άσμα» καθώς, όπως είπε, «εάν ευοδωθούν τα σχέδια του υπουργείου Υγείας οι δομές των πολυιατρείων θα πάψουν να υπάρχουν, θα υπάρξουν τουλάχιστον 2.500 απολύσεις γιατρών, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι ασφαλισμένοι πολίτες, οι οποίοι χάνουν το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και ωθούνται στον συμβεβλημένο ιδιωτικό τομέα καταβάλλοντας συμμετοχές σε μια περίοδο που η τσέπη είναι άδεια».

«Είμαστε αντίθετοι με τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα καθώς αποκλείονται οι ειδικότητες σε βάρος των ασφαλισμένων», είπε, ενώ μίλησε για τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας στην χώρα μας, για μια πολιτική που παράγει… θανάτους, επεσήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μουτούσης χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το γεγονός ότι ένα δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν θα προβλέπει γιατρούς ειδικοτήτων, λέγοντας πως «αυτό μας γυρίζει 40 χρόνια πίσω!».

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, Νίκος Κοσκινάς συμπλήρωσε πως ο Σύλλογος την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τις παραλείψεις στα διαγνωστικά κέντρα».

Για «σχέδιο Αρμαγεδόνα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα σαρώσει το κοινωνικό κράτος και θα περιορίσει στο ελάχιστο τις παροχές», έκανε λόγο ο πρόεδρος των Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ Πάτρας, Λεωνίδας Βιτωράτος.

Ανακοίνωσε πως από σήμερα, απεργούν και οι υγειονομικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας διότι υποβαθμίζονται οι δομές και επέρχονται απολύσεις. Υπενθύμισε δε, πως έναν χρόνο πριν είχαν υποβάλει πρόταση επανασχεδιασμού και λειτουργίας των δομών που θα επέφερε όφελος ύψους 150 εκατ. ευρώ, αλλά αντ’ αυτού τα σχέδια έμειναν στο… συρτάρι!

Πηγή: thebest.gr