Η ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, στα 1,2 ευρώ, από τις αρχές του νέου έτους προκαλεί «πονοκέφαλο» στους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιδράσουν απέναντι στα αιτήματα της τρόικας.

Η Ειρήνη Γκόγκου, συνταξιούχος, σχολίασε στο newsbeast.gr την επερχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων με τα πιο… πικρά λόγια. «Έχω μπει στο λεωφορείο χωρίς να ακυρώσω εισιτήριο», λέει, όπως θα ακούσετε στις δηλώσεις της. Και δεν είναι η μόνη αφού τα στοιχεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) δείχνουν ότι οι λαθρεπιβάτες των αστικών συγκοινωνιών ανέρχονται στο 25%, δηλαδή ένας στους τέσσερις επιβάτες χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς να ακυρώνει εισιτήρια.

Και το τίμημα σε περίπτωση που τους πιάσει ο ελεγκτής είναι να πληρώσουν το 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου. «Αλλά», όπως λένε οι περισσότεροι, «αν τους πιάσει ο ελεγκτής, τότε τους… έπιασε».

Πάντως, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πιέζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου για την εξυγίανση των ελλειμματικών συγκοινωνιακών μέσων.

Ακούστε όμως πως σχολιάζεται η απόφαση για την ενδεχόμενη αύξηση κατά 0,20 λεπτά στα εισιτήρια.