Τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα που γρήγορα θα σταματήσουν, βελτιωμένος καιρός στην υπόλοιπη χώρα, βορειοδυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη, περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 σε μεγάλο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, φαινόμενα που γρήγορα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Θεσσαλία από 2 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακή σημαντική εξασθένηση, και στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι.