Υπομονή χρειάζονται οι οδηγοί που θα κινηθούν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας. Σε πολλά σημεία, τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα. Πιο συγκεκριμένα:

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας από το ύψος των ΚΤΕΛ προς Αχαρνών και από Λυκόβρυση προς ΚΤΕΛ) και στην Αθηνών-Κορίνθου από Δαφνί προς διυλιστήρια.

Επίσης δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων υπάρχουν και στην κάθοδο της λεωφόρου Μεσογείων αλλά και στην λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος της Ηλιούπολης.

Στο κέντρο της πόλης προβλήματα υπάρχουν στην άνοδο της Βασ.Σοφίας, στη Βασ.Κωνσταντίνου, στη Σταδίου και στη λεωφόρο Αμαλίας.

Μπλοκαρισμένη είναι η άνοδος της λεωφόρου Κηφισίας, από το ύψος της Κατεχάκη προς Φιλοθέη αλλά και στην  κάθοδος, από το ύψος της Σπ. Λούη προς Φιλοθέη.

Αυξημένη είναι η κίνηση στη  Λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα ανόδου από το ύψος της Λαγουμιτζή.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα, και η λεωφόρος Ποσειδώνος σε αρκετά σημεία της, αντιμετωπίζει προβλήματα. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της Αλίμου έως την Καραϊσκάκη.

Και περιμετρικά στο λιμάνι του Πειραιά, η κίνηση είναι αυξημένη. 

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα προβλήματα παρουσιάζουν οι δρόμοι της Τσιμισκής, του Γ’ Σώμα Στρατού
(προς δυτικά) και  Περιφερειακή Οδός από κόμβο Μουδανιών έως Τούνελ.

Κίνηση χωρίς όμως σημαντικές καθυστερήσεις για τους οδηγούς υπάρχουν στην Εγνατία, στην Όλγας, στην κάθοδο του  Λαγκαδά και στου Κων. Καραμανλή (προς δυτικά).