Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα και σήμερα Δευτέρα (30.12.2019) σε όλη την χώρα.

Ο καιρός σήμερα θα έχει καταιγίδες, χιονοθύελλες, ισχυρούς ανέμους και τσουχτερό κρύο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Βαθμιαία από τη νύχτα εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια του νομού (ενδεικτικό υψόμετρο 400 – 600 μέτρα).

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες. Θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στη Θράκη και σε πεδινές περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα). Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στις Σποράδες σε χαμηλότερο υψόμετρο. Από την νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και πιθανώς των βόρειων Κυκλάδων. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα δυτικά 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.