Από βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και θυελλώδεις ανέμους θα χαρακτηριστεί ο καιρός την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στα δυτικά και βόρεια, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Παράλληλα, θυελλώδεις ανέμους περιμένουμε στα πελάγη.

Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και μετά το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς θυελλώδεις 8 μποφόρ και τις νυχτερινές ώρες τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με πιθανότητα τοπικής βροχής ή πρόσκαιρης καταιγίδας μετά το απόγευμα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.