Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι 13 εργαζόμενοι του «Πηνελοπείου» Ιδρύματος στη Νέα Ιωνία, από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Αιτία για τη κινητοποίηση των εργαζομένων είναι η μη καταβολή της μισθοδοσίας τους, από το μήνα Μάιο μέχρι σήμερα.

Το «Πηνελόπειο» Ίδρυμα ιδρύθηκε από το ελληνικό γυναικείο σωματείο «Καρυάτιδες» των ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται στη Νέα Ιωνία παραπάνω από 30 χρόνια, λειτουργώντας ένα παιδικό σταθμό. Το ίδρυμα επιχορηγείται από τη νομαρχία Αθηνών, έχει συνάψει σύμβαση με το ΙΚΑ, ενώ λαμβάνει και οικονομική στήριξη από τους γονείς, η οποία αυξήθηκε φέτος κατά 30%. Σύμφωνα με τη διοίκηση η καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων οφείλονται σε καθυστέρηση της νομαρχίας, που επιχορηγεί το ίδρυμα και αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι αντιθέτως ισχυρίζονται ότι η πρακτική αυτή δεν είναι συνηθισμένη, όπως υποστηρίζει η εργοδοσία. Επίσης υποστηρίζουν ότι η διοίκηση έχει σκοπό να απολύσει παλαιότερους και μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους, ώστε να προσλάβει νέους, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Το θέμα έφτασε και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, και για αυτό το λόγο το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου έγινε συνάντηση ανάμεσα στη Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος από τη μια πλευρά, και τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων στο ίδρυμα και στο δήμο, εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, και δημοτικούς συμβούλους από την άλλη πλευρά.

Στην συνάντηση αυτή δεν βρέθηκε κοινό σημείο ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ συνδικαλιστές κατηγόρησαν τη διοίκηση, ότι θέλει να κλείσει το παιδικό σταθμό και να αξιοποιήσει το κτήριο του Ιδρύματος και το περιβάλλοντα χώρο για εμπορικούς λόγους. Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος δήλωσαν κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ζήτησαν τη συμπαράσταση των γονιών, των εργαζομένων του Δήμου, και των πολιτών της Νέας Ιωνίας.

πηγή: ekfrasi