Τα προϊόντα στα σχολικά κυλικεία και οι τιμές που πρέπει να πωλούνται

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες - Δείτε τον πίνακα


ΕΛΛΑΔΑ
16:34
10/09/2019
Τα προϊόντα στα σχολικά κυλικεία και οι τιμές που πρέπει να πωλούνται
6
loading

Διευκρινίσεις για τις τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία δίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, για τα σημεία πώλησης (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λπ.) που δραστηριοποιούνται εντός των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ημερήσιων και νυχτερινών), τα είδη που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα διατίθενται σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές ως ακολούθως:

Επιπλέον, απαγορεύεται η διάθεση στους μαθητές των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων ροφημάτων καφέδων. Τα είδη αυτά προορίζονται μόνο για το διδακτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου.

Στους χώρους όπου διατίθενται τα ανωτέρω είδη τοποθετείται υποχρεωτικά τιμοκατάλογος, ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, στον οποίο με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα αναγράφονται τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα τα εξής:

 • «ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ»
 • Τα είδη του ανωτέρω πίνακα με τις αντίστοιχες τιμές διάθεσής τους.

Η παρασκευή, κατοχή και διάθεση των ανωτέρω ειδών είναι υποχρεωτική όλες τις ώρες λειτουργίας των πωλητών, που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η εν λόγω υποχρέωση δεν αναιρεί το δικαίωμα στον υπόχρεο να επιλέξει ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί – σάντουιτς με τυρί» την διάθεση ενός εξ αυτών ή και των δύο και ανάμεσα στα είδη «τοστ με τυρί και γαλοπούλα-σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα» την διάθεση ενός εξαυτών ή και των δύο.

Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, επιτρέπεται η κατοχή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών μόνο σε πλαστικές φιάλες και φυσικών χυμών σε πλαστική ή χάρτινη συσκευασία.

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι υγειονομικές διατάξεις περί κανόνων υγιεινής σχολικών κυλικείων, καντινών και χώρων εστίασης εντός των σχολείων και ο καθορισμός των προϊόντων που διατίθενται από αυτά εντός δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κάθε φορά ισχύουν.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο ως κάτωθι:

Α. Για έλλειψη τιμοκαταλόγου, χίλια ευρώ (1.000€).

Β. Για υπέρβαση τιμής, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος.

Γ. Για έλλειψη είδους, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος.

Σχετικά με μη τήρηση των ανωτέρω υποχρεώσεων οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνουν ως προς αυτό στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή «1520»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  ...
  - Παιδεία, σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν, ουσιαστική και όχι στα λόγια.
  - Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις Τέχνες και στον Αθλητισμό.
  - Να μη βάζει το χέρι στην τσέπη κανένας γονιός γι’ αυτά που έχει ευθύνη η κυβέρνηση και οι δήμοι.
  - Να ανεγερθούν νέα, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία και ιδιαίτερα Νηπιαγωγεία. Να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.
  - Ουσιαστική στήριξη των σχολείων, για να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής.
  - Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  - Κανένα παιδί εκτός ολοήμερου σχολείου.
  - Να λειτουργήσουν όλα τα Τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  - Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  - Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
  - Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.
  - Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ..
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/09/blog-post_95.html

 2. avatar ερώτημα

  Τα υπόλοιπα που πουλάνε, κρουασάν, σοκολατοκούλουρα, ζελεδάκια, τσίχλες, γλυφιτζούρια κλπ δεν έχουν στάνταρ τιμές ή δεν πρέπει να πωλούνται γενικως?

 3. avatar Ανταγωνισμος

  Στην Κύπρο όπου οι μισθοί και οι συντάξεις είναι σχεδόν διπλάσιες, η τυρόπιτα, ή ζαμπονοτηροπιτα ,η σπανακόπιτα πουθενά δεν υπερβαίνει το 1 ευρώ.Εδω στη χώρα της απόλυτης διαφθοράς,το ίδιο το κράτος προτρέπει να πωλείται η τυρόπιτα 1.10.

  1. avatar φεχ

   Στη δοξασμενη κυπρο κουμπαρε το κοστος ζωης είναι υψηλοτερο σε συγκριση με εμάς και οι μισθοι μεγιστό 1000 ευρω με ενοικια 500-600 ευρω.

   1. avatar Ανταγωνισμος

    Τη καραμέλα με τα ακριβά ενοίκια αστηνε.Τα ενοίκια είναι ακριβά για τους ξένους.Για τους Κύπριους έχει φροντίσει το κράτος και δεν ξεπερνούν τα 100 με 150 ευρώ.

   2. avatar Ανταγωνισμος

    Πες το ποίημα σου.Εχει πολλούς σαν και σένα το σύστημα,στο ελλαντα να πουν το άσπρο μαύρο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει