Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης στη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

«Γράψατε ιστορία! Η ψυχή και η καρδιά που δείξατε σάς οδήγησε πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης. Κατακτήσατε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα, το οποίο έχουν καταφέρει μόνο η Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι. Μας κάνατε όλους υπερήφανους. Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου σε εσάς, τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και φυσικά σε όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την τεράστια επιτυχία. Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος να μας προσφέρετε ανάλογες στιγμές και στο μέλλον», αναφέρει ο κ.Ιωαννίδης.

Τα συγχαρητήρια του στους παίκτες και τους παράγοντες του Ολυμπιακού εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για τη χτεσινή μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Τα θερμά συγχαρητήρια μου στους παίκτες, την διοίκηση και τους παράγοντες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για τη σπουδαία νίκη και την επίτευξη του πολύ δύσκολου στόχου της κατάκτησης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της πρώτης θέσης στην Ευρώπη. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, τέτοιες ευχάριστες ειδήσεις, τέτοιες νίκες που σκορπούν χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία τους Έλληνες, σε όλον τον κόσμο, είναι πολύτιμες. Με την νίκη του ο Ολυμπιακός απόδειξε ότι η προσήλωση στο στόχο, η αγωνιστικότητα, το ομαδικό πνεύμα, η αλληλεγγύη και η συστηματική προσπάθεια μπορούν να φέρουν στη χώρα μεγάλες επιτυχίες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και η διεθνής κοινότητα καθημερινά αναγνωρίζει τα επιτεύγματα της τελευταίας περιόδου για την αντιμετώπιση της κρίσης και την δημοσιονομική της εξυγίανση. Οι νίκες στον αθλητισμό αποδεικνύουν ότι παρά τις πολύ δύσκολες συγκυρίες, η ελληνική κοινωνία όχι μόνο αντέχει, αλλά θέτει δύσκολους στόχους και τους πετυχαίνει. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας νίκης» ανέφερε ο κ. Μεΐμαράκης.

Συγχαρητήρια στη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε και το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ. «Αγαπητοί κύριοι, το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ σας συγχαίρει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της ευρωλίγκας του μπάσκετ. Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μας στους προπονητές και αθλητές της ομάδας σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια» ανέφερε η ανακοίνωση.