Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα υπάρχουν μεταπτυχιακά προγράμματα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η πρώτη σχολή που θα διδάσκει τους τρόπους και τα μυστικά για έναν πετυχημένο γάμο, είναι γεγονός. Η προσπάθεια αυτή γίνεται από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, η οποία θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη την πρώτη σχολή γάμου για παντρεμένα ζευγάρια τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κοινή τους συμβίωση. Ανάμεσα στους φοιτητές μπορούν να είναι και ανύπαντροι οι οποίοι θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για τη ημέρα που θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso», ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία της συγκεκριμένης σχολής. «Παρατηρούμε όλοι μας πόσο κλονίζεται ο θεσμός του γάμου στην ελληνική κοινωνία. Βλέπουμε να εκδίδονται διαζύγια ακόμα και σε χρονικό διάστημα έξι μηνών μετά την τέλεση του μυστηρίου. Όπως αναφέρει και η Αγία Γραφή, ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι μόνος του. Ο έρωτας είναι ευλογημένος και εμείς πρέπει να τον βοηθήσουμε».

Η πρωτοποριακή αυτή σχολή που μέσα από την συζήτηση και την ενημέρωση αποσκοπεί να διαφωτίσει τα θέματα του γάμου, θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου, στις 19:00. Πρώτος «καθηγητής» ορίστηκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Ανθίμειο κέντρο.

Οι σπουδαστές εγγράφονται χωρίς εξετάσεις!