Την απόφασή του ο δήμος Καβάλας να στηρίξει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην παροχή γνώσης προς όλους τους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα ανεξαρτήτου εθνικότητας, εξέφρασε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ και σχολιάζοντας την αντίδραση μελών της Χρυσής Αυγής με την οποία καταφέρονταν κατά του δημάρχου και της σχολικής κοινότητας που διέθεσαν σχολική αίθουσα προκειμένου τα παιδιά που κατάγονται από την Αλβανία αλλά γεννήθηκαν στην Καβάλα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία να μαθαίνουν την αλβανική γλώσσα.

Ο κ. Σιμιτσής αφού σημείωσε ότι η απόφαση για την παραχώρηση μιας αίθουσας σε σχολικό κτίριο ώστε να γίνονται υπό μορφή φροντιστηρίου, μια φορά την εβδομάδα, τα μαθήματα εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας δεν είναι μόνο δική του αλλά και της σχολικής κοινότητας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπογράμμισε: «είμαι περήφανος για την από κοινού απόφαση που ελήφθη και την πολιτική που εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αληθινή παιδεία σε όσους βρίσκονται στο έδαφος της πατρίδας μας γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Η παραπάνω απόφαση είχε λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις που ορίζονται από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.

Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής αρχικά συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο όπου έχει παραχωρηθεί αίθουσα κρατώντας πανό, ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα».

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν μπροστά από το δημαρχείο φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου κατηγορώντας τον για την απόφαση που έλαβε.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν οργανωμένη πορεία στους δρόμους της πόλης όπου με υλικό που διένειμαν ενημέρωναν τον κόσμο για την ύπαρξη «αλβανικού σχολείου».