Οργή επικρατεί σε ολόκληρο το Λασίθι για την εγκατάλειψη του νομού από την Πολιτεία, όπως καταγγέλλουν αρχές, φορείς και κοινωνία.

Σε ολόκληρη την περιοχή επικρατεί ξεσηκωμός και σήμερα θα πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις του νομού, από τη Σητεία μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα.

Στην ατζέντα των αντιδράσεων βρίσκεται το σαρωτικό κύμα των συγχωνεύσεων σε παιδεία, υγεία και υπηρεσίες που βάζουν λουκέτο σε τμήματα ΤΕΙ, νοσοκομεία και εφορίες στο Λασίθι. Μάλιστα, το τοπικό εργατικό κέντρο καλεί όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικά και μαζικά το «παρών» σε όλες τις κατά τόπους συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Άγιος Νικόλαος

Το κυρίαρχο θέμα της κινητοποίησης είναι η κατάργηση των τμημάτων του ΤΕΙ και η υπόθεση της αυτονομίας του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της πόλης.

Ιεράπετρα
Για μία ακόμη ημέρα η Ιεράπετρα είναι στο πόδι. Μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις αλλά και το δημοτικό συμβούλιο που προηγήθηκε, δημοτική αρχή, φορείς και πολίτες πραγματοποιούν το βράδυ συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αίτημα την παραμονή και επαναλειτουργία υπηρεσιών που κλείνουν ή έκλεισαν στην περιοχή.

Σητεία
Το επίκεντρο των αντιδράσεων της κοινωνίας και των φορέων της Σητείας θα είναι η Αθήνα και συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας. Εξάλλου, το μείζον θέμα για ολόκληρη την περιοχή είναι η εγκατάλειψη του νοσοκομείου και η αδυναμία να εξυπηρετήσει επαρκώς τις ανάγκες της περιοχής.

Πηγή: prismanews.gr