Διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζουν για σήμερα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έξω από το κτίριο της ΟΠΕΚΕΠΕ και στη μία στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Την Κυριακή οι αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα για να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στις διεκδικήσεις τους και καταγγέλλουν εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Κώστας Τζέλας, υποστήριξαν ότι στην ουσία δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Σύμφωνα με το Βαγγέλη Μπούτα, κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών. «Ούτε καν μας ανακουφίζουν» σχολίασε και υποστήριξε ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό των αγροτών, ύστερα από πολλά χρόνια».

Κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το μεσημέρι του Σαββάτου στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η έκθεση Zootechnia.

Τα μπλόκα

Το μπλόκο της Ημαθίας ενισχύεται διαρκώς τόσο από αγρότες που προσέρχονται από Πέλλα και Πιερία, καθώς και από οδηγούς ταξί και εμποροϋπαλλήλους.

Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάρουν το δρόμο προς το παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών-Καβάλας, ενώ μια μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του Δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.