Κάθε δυνατή προσπάθεια κοινωνικής στήριξης και δράσης προκειμένου να ανακουφιστεί η κοινωνία του Περάματος που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από την φτωχοποίηση, την ανεργία, την τεράστια μείωση των εισοδημάτων καταβάλλει ο δήμος Περάματος μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας που διαθέτει.

Συγκεκριμένα το έργο της κοινωνικής υπηρεσίας περιλαμβάνει τράπεζα τροφίμων, παιχνιδιών, ρούχων και διαφόρων άλλων ειδών προς εξυπηρέτηση περίπου 400 άπορων οικογενειών. Ακόμη έχει τράπεζα αίματος.

Διαθέτει γραφείο ευρέσεως εργασίας. Παρέχει στους δημότες δωρεάν μαθήματα Αγγλικών με εθελόντρια δασκάλα. Συνεργάζεται ακόμη με ιδρύματα και αρμόδιους φορείς για την οικονομική ενίσχυση άπορων, τρίτεκνων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Επίσης, έχει συνεργασία με το καραβάνι αλληλεγγύης και στηρίζει, όπως μπορεί, μοναχικά κατάκοιτα άτομα. Παρέχει ακόμη οικονομική στήριξη (τρόφιμα, χρήματα ) σε 50 οικογένειες ενώ έχει προγράμματα σίτισης απόρων. Διαθέτει επίσης προγράμματα στήριξης με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.

Στηρίζει άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα από ψυχολόγο. Αναλαμβάνει διαδικασίες εισαγωγής σε κλινικές ψυχικά ασθενών ατόμων και δίνει δωρεάν εισιτήρια για θέατρα.

Πηγή: aftodioikisi.gr