Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΓΣΕΕ με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.
Διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς που αντιδρούν στην επικείμενη ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 το πρωί έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει το τραμ Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μετρό, ηλεκτρικός και τραμ.

Παράλληλα, σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό. Επίσης σήμερα το μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ΟΛΜΕ .

Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ έχουν ανακοινώσει τραπεζοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Με προσωπικό ασφάλειας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ παίρνουν επίσης μέρος η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στην απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
Ματαιώσεις πτήσεων

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα και όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (12.00 – 16.00) της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων έχει ανακοινώσει η Olympic Air.