Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο του Αγρινίου. Μετά από αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε για να διαμαρτυρηθούν στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, άρχισαν τα επεισόδια.

Αντιεξουσιαστές συνεπλάκησαν με την Αστυνομία, έβαζαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και πετούσαν μολότοφ και πέτρες κάθε φορά που οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Στην αντιφασιστική πορεία πήραν μέρος 300 αντιεξουσιαστές που έσπασαν- εκτός των άλλων- δύο τράπεζες. Στην περιοχή του Αγρινίου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.500 μέλη της Χρυσής Αυγής που έφτασαν εκεί με πούλμαν από την Αθήνα, την Πάτρα και διάφορες άλλες πόλεις. Αργότερα, τα πνεύματα κόπασαν και το βράδυ επικρατούσε ηρεμία μετά τα πρωτοφανή επεισόδια.

Από την πλευρά της πάντως η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συγκέντρωση, αργά το απόγευμα, άρχισαν να κινούνται προς τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπου και πραγματοποιούνταν εγκαίνια.

Στην προσπάθειά τους λοιπόν να προσεγγίσουν το χώρο, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν διατεθεί σε μέτρα τάξης με ρίψη αντικειμένων και μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ενισχυθεί και από άλλες περιοχές της χώρας τους απέτρεψαν με περιορισμένη χρήση χημικών ενώ εκείνοι κινούνταν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης προκαλώντας μικροφθορές σε υαλοπίνακα και Α.Τ.Μ. δύο τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Ο συνολικός απολογισμός ήταν 22 προσαγωγές εκ των οποίων δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Το γραφείο της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, εγκαινιάστηκε πάντως παρουσία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστου Παππά, του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου, του βουλευτή Β’ Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώνσταντίνου Μπαρμπαρούση.