Γεννήθηκε στη Δράμα και έμεινε εκεί μέχρι τα δεκατέσσερά της στη συνέχεια μετανάστευσε στη Γερμανία με την οικογένειά της. Λίγα χρόνια αργότερα γύρισε στη γενέτειρά της και άρχισε να τραγουδά σε νυχτερινά κέντρα της πόλης και συνέχισε την καριέρα της στη Θεσσαλονίκη.

Σιγά σιγά και περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 ξεχώριζε και πολλοί μιλούσαν για μία πολλά υποσχόμενη λαϊκή τραγουδίστρια. Το 1990 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Με σβησμένα φώτα». Το ομότιτλο τραγούδι αποτέλεσε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και μια διαχρονική επιτυχία της Δήμητρας Παπίου.

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο «Το μόνο σίγουρο». Επρόκειτο για μία πολυσυλλεκτική δουλειά καθώς συμμετείχαν διάφοροι συνθέτες και στιχουργοί.

Όσο περνούσε ο καιρός, η Δήμητρα Παπίου κέρδιζε όλο και περισσότερο έδαφος στη λαϊκή μουσική σκηνή της χώρας και το 1992 κυκλοφόρησε ο τρίτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο «Θα ‘μαι εδώ».

Το επόμενο δισκογραφικό βήμα της Δήμητρας Παπίου πραγματοποιήθηκε μετά απουσία τριών χρόνων, το 1995 με το δίσκο «Αχ, κυρία αμαρτία». Ο δίσκος της αυτός αποτέλεσε την τελευταία της δισκογραφική παρουσία κατά τη δεκαετία του ’90 καθώς αποφασίσε να αποσυρθεί από το χώρο στο αποκορύφωμα της καριέρας της.

Στην απόφαση αυτή συνηγορούν δύο λόγοι σύμφωνα με την ίδια. Ο πρώτος έχει να κάνει με προσωπικά της θέματα, αφού τότε γνωρίσε το σύζυγό της και θέλησε να αφοσιωθεί σ’ αυτόν, ενώ παράλληλα δήλωνε ότι έχει κουραστεί από τις απαιτήσεις της νυχτερινής ζωής.

Το 2000 η Δήμητρα Παπίου επέστρεψε με νέο ύφος μουσικά πλέον, καθώς κάνει δυναμικό comeback με το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη «Αυτή η νύχτα μένει» για την ομώνυμη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου και στρέφεται στο έντεχνο ρεπερτόριο.

Λίγα χρόνια αργότερα, η Δήμητρα Παπίου ανέβασε μουσική παράσταση στο «House of Art» η οποία κυκλοφόρησε το 2002 σε live cd με το γενικό τίτλο «Νέα γυναίκα μόνη τραγουδά». Συμμετείχε στο soundtrack της ταινίας «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» με δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας αυτής η Δήμητρα Παπίου δεν προχωρά σε κάποιο άλλο δισκογραφικό βήμα, αλλά συμμετέχει σε δίσκους συναδέλφων της ερμηνεύοντας κάποια κομμάτια.

Η επόμενη προσωπική δισκογραφική δουλειά της Δήμητρας Παπίου κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο «Έμαθε η καρδιά» και η τραγουδίστρια συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς. Έπαιξε σε μία παράσταση στην Αθηναΐδα.

Η Δήμητρα Παπίου μαζί με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτο Πασχαλίδη υποδέχονται το φετινό χειμώνα στον Ζυγό, στην Πλάκα. Μαζί τους θα βρίσκεται ο Δημήτρης Σταρόβας.

Αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή της τη συνεργασία και υποστηρίζει ότι έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που θα λατρέψουν όσοι επιλέξουν να το δουν. Θα εμφανίζονται, όπως συμπληρώνει, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Η Δήμητρα Παπίου θέλει να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερη ως άνθρωπος και της αρέσει να εκφράζεται μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια της. Υποστηρίζει πάρα πολύ τους νέους καλλιτέχνες και βοηθά πολλούς, όπως έχει κάνει και έχουν κάνει και άλλοι για εκείνη.

Θεωρεί ότι είναι πολύ καλύτερο στις μέρες που διανύουμε να επιλέγεις να παρακολουθήσεις πράγματα που έχουν συναίσθημα. Και πιστεύει ότι πρέπει να βγουν νικητές οι Έλληνες από τη μάχη που δίνει η χώρα μας.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».