Στις αυριανές κινητοποιήσεις ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τα νέα μέτρα λιτότητας στρέφουν το ενδιαφέρον τους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, για «εβδομάδα θρίλερ» κάνει λόγο η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι «η Αθήνα παραλύει, η κυβέρνηση φοβάται διαρροές βουλευτών. Το κοινοβούλιο ψηφίζει την Τετάρτη για το νέο πακέτο λιτότητας». Επισημαίνει δε, ότι η Ελλάδα έχει μόνον δύο επιλογές: «Πακέτο λιτότητας ή χρεοκοπία».

«Η γενική απεργία παραλύει τη δημόσια ζωή στην Ελλάδα», σχολιάζει η εφημερίδα Die Zeit, σε άρθρο της που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική της έκδοση, κάνοντας εκτενή αναφορά στις «μειώσεις των συντάξεων από 5% έως 25% και κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων». Χαρακτηρίζει, μάλιστα, το νέο πακέτο λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης ως «σκληρό».

«Βαρύ φορτίο σε αδύναμους ώμους» χαρακτηρίζει το νέο πακέτο λιτότητας η Hannoversche Allgemeine Zeitung, σημειώνοντας ότι «το νέο πρόγραμμα λιτότητας πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους».

Για «διαμαρτυρία απελπισίας για το νέο πακέτο λιτότητας» κάνει λόγο το πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ARD, επισημαίνοντας ότι «οι αντιδράσεις κατά των περικοπών δε σταματούν, τόσο εντός της κυβέρνησης, όσο και στους δρόμους».