Αντίθετη στη συγκέντρωση και πορεία που προγραμμάτιζαν χθες οι Πακιστανοί μουσουλμάνοι που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Μουσουλμάνων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «Δεν διαλέξαμε να διαδηλώσουμε καθώς δε θεωρούμε ότι είναι ο κατάλληλος τρόπος αντίδρασης και δε θα έφερνε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Επισημαίνεται ότι: «Έγινε μία διαδήλωση που καλούσαν Πακιστανικά σωματεία στην Ομόνοια και εμείς μαζί με όλη την Αραβική κοινότητα της Αθήνας δεν είχαμε συμμετοχή μαζί τους για τους λόγους που προαναφέραμε. Με μεγάλη μας λύπη είδαμε τα βίαια επεισόδια που δεν τιμούν κανέναν και τα καταδικάζουμε με μεγάλη ένταση. Η βία δεν οδηγεί σε καμία λύση, μόνο δημιουργεί προβλήματα και αναστατώνει τον μέσο πολίτη που ζει ούτως ή άλλως δύσκολες μέρες».

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας από την πρώτη στιγμή που βγήκε η προσβλητική ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» καταδίκασε την ταινία και τις αιματηρές διαδηλώσεις καθώς και τη δολοφονία του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.