Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοφάνους οι μεταφορείς, προκειμένου να αρχίσουν να μεταφέρουν τους μαθητές ζητούν επιπλέον την καταβολή τουλάχιστον 400.000 ευρώ για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Οι λεωφορειούχοι τόσο του ΚΤΕΛ Σάμου όσο και οι ιδιώτες μεταφορείς στην Ικαρία, δεν συμφωνούν και δεν αποδέχονται μέρος της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εάν δεν εξοφληθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της περασμένης χρονικής περιόδου και δεν προηγηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων. Προτείνουν μείωση έως 5% της δαπάνης του μεταφορικού έργου των υφισταμένων συμβάσεων και σημειώνουν ότι οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 1.800.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα διατέθηκαν 217.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθεοφάνους αναφέρεται και στο θέμα της επικινδυνότητας που προκύπτει με την υπέρβαση του επιβατικού δυναμικού σε κάποια δρομολόγια και τις διαμαρτυρίες που δέχεται καθημερινά από γονείς, μαθητές και συλλογικούς φορείς για τη μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας στην εκτέλεση του έργου της μεταφοράς μαθητών.

Οι μαθητές αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις τους να απέχουν από τα μαθήματά τους από την προσεχή Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.