«Εβδομάδα χαμηλών τιμών ΔΕΘ» καθιερώνουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από τις 8 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, την περίοδο περίοδο δηλαδή που θα λειτουργήσει η Διεθνής Έκθεση- παραμένοντας, ωστόσο, αμετακίνητοι στην αντίθεσή τους για το άνοιγμα της αγοράς στον κεντρικό δήμο τις δύο Κυριακές λειτουργίας της έκθεσης.

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η καθιέρωση της εβδομάδας χαμηλών τιμών για να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες και τους υπόλοιπους καταναλωτές της πόλης «με το διευρυμένο συνεχές ωράριο που λειτουργεί η αγορά της Θεσσαλονίκης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, να απολαύσουν ειδικές χαμηλές τιμές στις αγορές τους».

Οι έμποροι καλούν ακόμη τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν για τα θέματα «της καθαριότητας, του επαρκούς ηλεκτροφωτισμού, της έλλειψης παρεμπορίου, της εξομάλυνσης του κυκλοφοριακού προβλήματος και γενικότερα της ομαλής λειτουργίας της πόλης και της αγοράς και τονίζουν πως θα δώσουν πρώτοι το παράδειγμα υιοθετώντας τα πεζοδρόμιά μας και συμβάλλοντας στην καθαριότητα και αισθητική των εξωτερικών μας χώρων».

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης εμμένουν στην απόφασή τους να μην αποδεχθούν την πρόταση για άνοιγμα των καταστημάτων τις δύο Κυριακές της περιόδου λειτουργίας της ΔΕΘ, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή στηρίζεται σε γκάλοπ μεταξύ των συναδέλφων τους, «οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αξιολόγησαν αρνητικά την πρόταση ανοίγματος τις δύο αυτές Κυριακές, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις τους με την κίνηση αυτή».

Αντιθέτως, όπως τονίζεται, «θεωρούν ότι το ρίσκο είναι ιδιαίτερα μεγάλο, με τα λειτουργικά τους έξοδα να είναι πολύ περισσότερα από τον τζίρο τους, σε μια περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμού».