Έκκληση στους δημότες και τους επισκέπτες της Ερέτριας απευθύνει ο δήμος της περιοχής προκειμένου, όπως αναφέρεται, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Η δημοτική Αρχή της περιοχής αναφέρει συγκεκριμένα ότι τα απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται στους κάδους σκουπιδιών και οι σακούλες να είναι τελείως κλειστές. Από την άλλη, τα προϊόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν, πρέπει να τοποθετούνται στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν.

Για τα κλαδιά, τα χόρτα και τα ογκώδη αντικείμενα οι κάτοικοι καλούνται να μην τα εναποθέτουν δίπλα ή μέσα στους κάδους απορριμμάτων, αλλά να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 22293 50101 και 22293 50004 προκειμένου να συνεννοηθούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας για την μέρα και την ώρα αποκομιδής τους.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων στα κέντρα των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων γίνεται καθημερινά ενώ στα περίχωρα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Την ίδια εποχή το 2011 πάντως, ο δήμος Ερέτριας είχε στη διάθεσή του 18 επιπλέον άτομα στην Υπηρεσία Καθαριότητας που είχαν προσληφθεί ως εποχικό προσωπικό, διαδικασία που φέτος καθυστέρησε λόγω των εκλογών.

Γι’ αυτό, όπως αναφέρεται, ο δήμος της περιοχής θα ενισχύσει τις επόμενες εβδομάδες το προσωπικό του στην Υπηρεσία Καθαριότητας, με προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ).