Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν πλέον, λόγω οικονομικής κρίσης, να περάσουν όχι τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά τα σκαλιά του Δημαρχείου, προκειμένου οι μελλόνυμφοι να δώσουν αμοιβαίο όρκο αιώνιας πίστης.

Ο αριθμός των πολιτικών γάμων που τελούνται είναι περισσότεροι λόγω οικονομικής κρίσης, λέει ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου και Νέας Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος στο taxydromos.gr.

Παλιότερα, όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Βόλου, πολιτικό γάμο τελούσαν οι στρατιωτικοί και οι εκπαιδευτικοί που περνούσαν πρώτα τα σκαλιά του Δημαρχείου προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερα μόρια για την απόσπαση στον τόπο κατοικίας τους. Πλέον αυτό δεν ισχύει, λέει ο κ. Πελεκάνος. Πολιτικό γάμο τελούν οι πάντες. Από Έλληνες και ξένους, από χριστιανούς ορθόδοξους μέχρι Μάρτυρες του Ιεχωβά και από νέους / νέες ηλικίας 19- 20 ετών μέχρι γαμπρούς που διανύουν την… ένατη δεκαετία του βίου τους.

Στους τελευταίους, όπως λέει ο κ. Πελεκάνος, συγκαταλέγεται ένας εργολάβος ηλικίας 82 ετών που πριν μερικούς μήνες παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, που ήταν είκοσι χρόνια νεώτερη στο Δημαρχείο του Βόλου.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Βόλου από την περασμένη χρονιά έχει θεσμοθετήσει την επιβολή τέλους 100 ευρώ, όταν οι μελλόνυμφοι επιλέξουν να παντρευτούν σαββατοκύριακα και αργίες, όπως και τις καθημερινές, αλλά σε ώρες πέραν του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Αντίθετα όταν οι μελλόνυμφοι επιλέγουν να παντρευτούν στο Δημαρχείο του Βόλου κάθε Τετάρτη μεσημέρι, μέσα στο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, τότε το ζευγάρι δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση.