Εταιρεία στα Σκόπια, βάφτισε τον καφέ που συσκευάζει «Πέλλα», παραπέμποντας στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, σε μια ακόμη προκλητική προσπάθεια να οικειοποιηθούν την ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Ο καφές … «Πέλλα» made in … Σκόπια., «διαφημίστηκε» τις τελευταίες μέρες και εντός ελληνικού εδάφους, με σκοπιανό φορτηγό διεθνών μεταφορών, που πέρασε τα σύνορα και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, από όπου και η φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr.

Το όνομα της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας, είναι από τα πλέον αγαπημένα «φετίχ» των γειτόνων, που ζουν το δικό τους «μακεδονικό» μύθο, με κύρια ευθύνη της εθνικιστικής κυβέρνησης του Νίκολα Γκρουέφκσι.
Ερωτηματικά ωστόσο δημιουργούνται, για το πώς οι τελωνειακές αρχές επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα του συγκεκριμένου φορτηγού, με την προκλητική διαφήμιση και την ένδειξη «ΜΚ» στις πινακίδες.
Πέλλα ονομάζεται και μία από τις κεντρικές πλατείες των Σκοπίων, που χρησιμοποιείται για προεκλογικές συγκεντρώσεις κομμάτων και μουσικές εκδηλώσεις.

Πηγή: «Πρώτο θέμα»