Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O Hellas -αστική και μη κερδοσκοπική οργάνωση- δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη των εφαρμογών που αφορούν τις φυσικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα τις εφαρμογές της Ρομποτικής στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Στο πλαίσιο αυτού του σκοπού, ο W.R.O Hellas επιζητεί την ανταλλαγή απόψεων και συνεργασιών με κάθε ενδιαφερόμενο και ενθαρρύνει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ιδιώτες/φορείς/οργανισμούς να ασχοληθούν με τους τομείς της Ρομποτικής.

Η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Τεχνολογίας και Ρομποτικής και η εκπαίδευση των νέων αλλά και η γνωριμία τους με τη Ρομποτική και τις τεχνολογικές καινοτομίες αποτελούν συνεχή στόχο του W.R.O Hellas που στηρίζεται από αναγνωρισμένους επιστήμονες – ακαδημαϊκούς δασκάλους σε παιδαγωγικά και τεχνολογικά θέματα, όπως οι κ.κ. Ροβέρτος Κινγκ (ομότιμος καθηγητής Πανεπ. Πατρών), Αντώνιος Τζες (πρόεδρος τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Πανεπ. Πατρών), Δημήτρης Αλιμήσης (καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ), κ.ά.


Η εκπαιδευτική ρομποτική πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Οι μαθητές μπορούν να κατασκευάσουν και να επιβεβαιώσουν άμεσα τα αποτελέσματα τους ενώ παράλληλα έχουν δουλέψει συλλογικά έχοντας ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό καθώς και στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής έχουν την δυνατότητα σε Ελληνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο να έλθουν σε επαφή με εκατοντάδες παιδιά από όλο τον κόσμο.

Ο WRO Hellas έχει πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις όπως :

• Διοργάνωση του 1ου, 2ου και 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με αλματώδη αύξηση συμμετοχών
• Οργάνωση και χρηματοδότηση των Ελληνικών ομάδων στις συμμετοχές τους σε Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής. 7-9 Νοεμβρίου 2009 στη Ν. Κορέα, 7 Νοεμβρίου 2010 στη Μανίλα, 18-20 Νοεμβρίου 2011 στο Αμπου Ντάμπι
• Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων με την ονομασία «Εκπαιδευτική Ρομποτική» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) και την δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΔΑΕ.

Ο WRO Hellas απευθύνεται:

– Σε γονείς που διακρίνουν στα παιδιά τους (10-17 ετών), μια ιδιαίτερη κλίση σε θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής,
– Σε μαθητές που λαχταρούν να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζεται η τεχνολογία και οι αυτοματσμοί στη καθημερινή τους ζωή και που θέλουν να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν και οι ίδιοι, δικους τους «έξυπνους» αυτοματισμούς και Ρομπότ
– Σε Σχολεία που θέλουν να εντάξουν στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες Καινοτόμα Προγράμματα, όχι μόνο για τη ψυχαγωγία των μαθητών τους αλλά και για τη δημιουργική μάθηση σε εκπαιδευτικούς τομείς

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O Hellas, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O Hellas σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.), τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε., την I.E.E.E. Greek section (student branch και τον W.R.O.World Robot Olympiad).

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 στης 09:30 π.μ. στo Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Ψυχικού, Κολέγιο Αθηνών) Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό 154 52,

Ο WRO Hellas επιθυμεί να αναδείξει την Ελλάδα στο χώρο της Τεχνολογίας, αιχμή της οποίας είναι η Ρομποτική, ώστε η χώρα μας και οι νέοι να έχουν επάξια θέση στον παγκόσμιο χάρτη των τεχνολογικά αναπτυγμένων χωρών. Δεν χρειάζονται χρήματα για μεγάλες υποδομές παρά μόνο Θέληση, Όραμα και Εμπιστοσύνη στη Νέα Γενιά.

Έχουμε υποχρέωση να δείξουμε στη νέα γενιά, ότι η χώρα μας διαθέτει τη θέληση και το δυναμικό να είναι παρούσα και μπορεί να αναπτυχθεί και να συγκλίνει με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες.