Υπήρξε αυτοδίδακτος και μέχρι σήμερα έχει εκδώσει δεκατέσσερις κύκλους τραγουδιών σε δίσκους βινυλίου και ακτίνας, εξέδωσε επίσης ζωντανές ηχογραφήσεις πέντε συναυλιών και εμφανίσεών του και όλοι του οι δίσκοι κυκλοφόρησαν και στο εξωτερικό.

Έγραψε μουσική για τα θέατρα της Αθήνας και για την Επίδαυρο. Έγραψε επίσης μουσική και για τον κινηματογράφο και συγκεκριμένα του δόθηκε βραβείο για το Happy Day το 1976, το οποίο όμως, αρνήθηκε να παραλάβει. Παρουσίασε από πολύ νωρίς και νέους συναδέλφους του στη δισκογραφία και τους άνοιξε το δρόμο για μία καριέρα. Εξέδωσε στη δισκογραφία πέντε βιβλία με στίχους, παρτιτούρες και κείμενα.

Σήμερα, ο Διονύσης Σαββόπουλος ετοιμάζεται για τη σειρά συναυλιών που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 3 και 4 Μαΐου υπέρ του ταμείου υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. Είναι στις συναυλίες αυτές που θα ερμηνεύσει, με την αρωγή της χορωδίας των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης και δεκαέξι μουσικών και τραγουδιστών, τα έργα του «Αχαρνής» και «Πλούτος» αλλά και αποσπάσματα από το «Φορτηγό», «Το περιβόλι του τρελού», το «Βρώμικο ψωμί», τα «Δέκα χρόνια κομμάτια», τη «Ρεζέρβα», τα «Τραπεζάκια έξω» και τον «Χρονοποιό».

Όμως, όπως έχει υποστηρίξει, έχει σωπάσει μέσα του ο συνθέτης προ καιρού. Και πλέον, μιλά μόνο μέσα από τη δουλειά που έχει αφήσει. «Το θέμα είναι τώρα τι λες»… Και προτείνει, δεδομένης της άθλιας οικονομικής κατάστασης, «αλληλεγγύη και όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ να βρουν ανθρώπους που πάσχουν και να μοιράσουν το περίσσευμα. Αλληλεγγύη και να σκεφτόμαστε περισσότερο».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, τον οποίο κατά καιρούς προσέλκυσαν τα κόμματα, έχει αναφέρει στο ΑΠΕ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσει. «Πάντα ψήφιζα. Με μια εξαίρεση. Σ’ εκείνες τις εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Ήμουν νέος τότε. Δεν πίστευα σε κανέναν. Διαφωνούσα με όλους. Τώρα όμως πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα από την ακυβερνησία». Πιστεύει πάντως ότι ευθύνη για την κατάσταση έχουν όλοι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει «ότι τα φάγαμε μαζί». «Υπό την έννοια ότι ξοδέψαμε περισσότερα απ’ όσα βγάζαμε, ναι. Όχι όμως πως «τα φάγαμε μαζί».

Οι ευθύνες όμως ανήκουν σ’ αυτούς που είχαν τη δυνατότητα της πρόβλεψης και δεν την υλοποίησαν. Εμείς, εμείς μείναμε “σχεδόν 45 ετών ” έστω 68 σήμερα με μπλοκ επιταγών χωρίς κανένα αντίκρισμα…».

Παλαιότερα, ο κ. Σαββόπουλος είχε πει, «όταν οι κλέφτες είναι χιλιάδες, ποιον να πρωτοπιάσεις; Το σύνθημα είναι άγριο αλλά εμείς πρέπει να το διαβάσουμε ως αίτημα για την αναβάθμιση της Βουλής», μία άποψη, που όπως λέει στο newsbeast.gr δεν έχει αλλάξει και πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρηθούν άνθρωποι που έφταιξαν και φταίνε για την κατάντια της χώρας.

Και φυσικά πιστεύει ότι θα υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. «Φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις διότι πλάι στους απελπισμένους θα κολλήσουν καθάρματα, πράκτορες, τρομοκράτες κ.λπ. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η άμεση τιμωρία των ενόχων» και φυσικά, όπως λέει, απέναντι στο Νόμο, πρέπει να είναι όλοι ίσοι και όχι να έχουν διακρίσεις οι επώνυμοι από τους ανώνυμους.

Πάντως, ο Διονύσης Σαββόπουλος πλέον έχει επιλέξει να μην κάνει πολλές εμφανίσεις. Και στον ελεύθερό του χρόνο ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και έχει πάει σε πολλές χώρες του εξωτερικού είτε για να δώσει συναυλίες είτε για διακοπές.