Ήρθε το χαρτί κατάταξης;

Οδηγίες για τους νέους στο στράτευμα


ΕΛΛΑΔΑ
10:03
02/04/2012
Ήρθε το χαρτί κατάταξης;
2
loading

Το αναπόφευκτο... ήρθε! Ψυχραιμία, βαθιές ανάσες και τα σχετικά. Έφτασε η ώρα να προετοιμαστείς για τη στρατιωτική ζωή...

Η ημερομηνία που πρέπει να παρουσιαστείς είναι συνήθως 2-3 μήνες μετά τη λήξη ή τη διακοπή της αναβολής σου. Το σημείωμα κατάταξης μπορεί βέβαια να σου έρθει και μία μέρα πριν!

Γι' αυτό καλό είναι να τηλεφωνήσεις στο Στρατολογικό Γραφείο που υπάγεσαι ώστε να ενημερωθείς για την ακριβή ημερομηνία κατάταξης, αν δεις ότι το χαρτί αργεί χαρακτηριστικά. Να θυμάσαι πάντως ότι για το στρατό ξηράς η κατάταξη γίνεται τον Φεβρουάριο, το Μάιο, τον Αύγουστο και το Νοέμβριο.

Καλό είναι πάντως στο μεσοδιάστημα αυτό, από τη στιγμή που θα διακοπεί η αναβολή σου μέχρι και τη μέρα που θα παρουσιαστείς, να διευθετήσεις τις εκκρεμότητές σου.

Κι αυτό γιατί όσο λιγότερες υποχρεώσεις έχεις με τον έξω κόσμο (οικονομικές, επαγγελματικές κ.λπ.) τόσο καλύτερα θα είναι. Πόσες άδειες νομίζεις ότι θα πάρεις για να τακτοποιήσεις τις υποθέσεις σου; Μην αφήνεις λοιπόν τα πράγματα στην τύχη τους.

Και βέβαια μελέτησε το στρατιωτικό κανονισμό. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά σου στο στράτευμα, μιας και κανείς δεν θα σου τα πει αναλυτικότερα και εγκυρότερα από τον ΣΚ 20-1.

Διάβασε τα κεφάλαια για τις άδειες, τις ποινές, την υποβολή παραπόνων, τα «SOS» δηλαδή. Γιατί ο διαβασμένος στρατιώτης είναι πάντα ο καλύτερος.

Κι αν θες να κάνεις και τη διαφορά, πήγαινε σε ένα μαγαζί με στρατιωτικά είδη και δοκίμασε μια στολή, κάνα καπελάκι, άρβυλα και τα σχετικά, χωρίς βέβαια να τα αγοράσεις. Σημείωσε απλώς τα νούμερά τους, έτσι ώστε όταν φτάσει η αποφράδα μέρα της κατάταξης να πάρεις τα σωστά μεγέθη που θα σου κάνουν καλά.

Γιατί ο χρόνος της θητείας είναι αρκετά μεγάλος και δεν θα ήθελες να τον περάσεις με μικρότερα άρβυλα ή στολή 3 νούμερα μεγαλύτερη...

Περισσότερες ειδήσεις για τον άντρα στο delamagen.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Roflstomper

    Επίσης να θυμάστε πάντα ότι οι γυναίκες θα αξιοποιήσουν τον χρόνο που εσείς θα σκοτώνετε στο στρατό, για να σας τα κάνουν τσουρέκια καλύτερα για την ισότητα των φύλων

  2. avatar Ghost Rider

    Επίσης ξεχάστε την κοινή λογική, τις μαγκιές και τα νταηλίκια αλλιώς θα σας λατρέψουν οι αξιωματικοί :Ρ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει